Κουζίνες με μάρμαρο Carrara

Το μάρμαρο Carrara είναι ένα είδος άσπρου- γκρι μαρμάρου υψηλής ποιότητας, πολύ δημοφιλούς όχι μόνο στη γλυπτική αλλά και στη διακόσμηση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου κτιρίων. Το λατομείο από το οποίο εξορύσσεται, βρίσκεται στην πόλη Carrara,  στο βορειότερο άκρο της σύγχρονης Τοσκάνης. Το μάρμαρο Carrara δεν είναι γνωστό μόνο στη σύγχρονη εποχή καθώς χρησιμοποιούταν από το παρελθόν σε μεγάλα έργα τέχνης όπως η Παναγία Pietà του Μιχαήλ Αγγέλου, το αριστούργημα της Αναγέννησης που στεγάζεται στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στην πόλη του Βατικανού.


Το μάρμαρο Carrara έχει μια αυθεντική, διαχρονική και κλασική εμφάνιση και στις μέρες μας έχει αποτελέσει τάση ειδικά όταν εφαρμόζεται σε πάγκους κουζίνας ή μπάνιου. Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του και της μοναδικής του γράμμωσης, μπορεί να προσφέρει πολλά διαφορετικά look ειδικά όταν αναφερόμαστε σε μεγάλους πάγκους και νησίδες κουζίνας ή τοίχους μπάνιου. Μπορεί να συνθέσει ένα κομψό και αριστοκρατικό αποτέλεσμα, καθώς η ομορφιά του είναι αποκλειστική και ανυπέρβλητη. Όταν το χρώμα της προτίμησής σας είναι το λευκό, τότε η Carrara έχει τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών  καθώς μπορεί να υιοθετηθεί σε οποιοδήποτε στυλ (αγροικία, εξοχική κατοικία, κατοικία στην πόλη). Αποτελεί ένα πολύ κομψό υλικό που μπορεί να δημιουργήσει εκλεπτυσμένη εμφάνιση είτε σε μοντέρνα εκδοχή είτε σε πιο παραδοσιακή. Η ζεστασιά του φυσικού αυτού πετρώματος σε συνδυασμό με όμορφα χρώματα και τα σωστά υλικά, μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει εκπληκτικά αποτελέσματα. Στην εταιρεία μαρμάρων N.S.Marble θα βρείτε μια μεγάλλη συλλογή από τους διαφορετικούς τύπους Carrara και θα εμπνευστείτε για τα δικά σας projects! Μερικά υπέροχα παραδείγματα από κουζίνες φτιαγμένες με μάρμαρο Carrara θα σας κάνουν να το αγαπήσετε ακόμη περισσότερο!

Κεντρική φωτογραφία
Βικτωριανή οικογενειακή κατοικία στο Wandsworth με ειδικά διαμορφωμένα ντουλάπια ασημί γκρίζου χρώματος ματ, λευκές συνθετικές επιφάνειες εργασίας και μάρμαρο Calacatta στην πλάτη της κουζίνας σε στυλ 'ανοιχτό βιβλίο . Από https://brayerdesign.co.uk/

Share
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
2 χλμ. Λεωφ. Παιανίας - Μαρκοπούλου 19 441 Κορωπί, Τ.Θ.69009
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Connect with us for our latest news and updates
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Κατάλαβα